Når hesten må på sykehuset

DSC_0124

Livet som hesteeier er helt fantastisk, men det er også vanskelig, og det er spesielt vanskelig når man får en telefon om at hesten ikke klarer å gå.

Min kjære, vakre Mie, fjordingen jeg har hatt i snart to år, har skadet seg. Et dypt kutt på bakbeinet. Da jeg først så det, var det hovent, varmt og hun ville så vidt ha det i bakken. Det å se hesten sin ha vondt, skjærer i hjertet. Man blir på en måte hjelpesløs, hvordan skal man kunne gjøre dette store dyret frisk igjen?

DSC_0203

I dag hadde det kommet verk i såret. Det dere ser på bildet under er ingenting i forhold til det jeg fant da jeg tok av bandasjen i dag. Veterinæren ble tilkalt ganske raskt, den ene jeg fikk tak i. For av alle tider på året man kan skade seg, måtte det selvfølgelig være når de fleste veterinærer har ferie…

Det hele endte med en tur til Bjerke dyrehospital hvor Mie nå fremdeles befinner seg. Det er tungt for meg å vite at hesten min har det slikt, allikevel betryggende at hun er i gode hender. De ringte meg i kveld etter å ha røntget henne og startet en antibiotika kur; i morgen blir det operasjon. Det har gått infeksjon i leddet og verket strekker seg nedover hele beinet i tillegg til at leddet er veldig hovent. Jeg er kjempeglad for at de gjør alt de kan for at Mie skal bli frisk, men mammahjertet blør. Hun blir frisk igjen, det var nesten så de kunne garantere det. Nå håper jeg alt går smertefritt og fint og at hesten min kommer frisk tilbake.

Sol_0007

Men så var det denne da. Hest nummer to, Sol. Hun blir stående alene på beitet. Hester er flokkdyr og trives ikke alene. Jeg besøkte henne nå i kveld etter å ha kjørt Mie til Bjerke. Hun titter stadig over gjerdet og nedover bakken der Mie forsvant i stad. Da jeg kom inn på beitet klenget hun en god stund på meg, fulgte meg hvorhen jeg gikk. Hun spiser og drikker, hvertfall, men dette er ikke noe ideell setting for henne, så nå har jeg et problem til.

Sol_0016

Jeg er sjeleglad jeg har forsikret begge hestene mine, hvertfall nå som den ene må opereres og krysser fingrene for at noe slikt som dette aldri skjer igjen.

Sol_0021

Masken Sol har på er for å beskytte øynene hennes mot fluer da panneluggen hennes ikke er lang nok. Hun klarer helt fint å se gjennom den 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s